Otvorene prijave za medijsku nagradu Europa

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade Europa najuspješnijim medijskim radovima iz područja europskih politika i njihovog utjecaja na svakodnevicu građana.

Priznanje se dodjeljuje se u partnerstvu s Uredom Europskog parlamenta i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj kako bi se valorizirao rad novinarki i novinara koji se ističu istraživačkim i analitičkim pristupom EU temama i njihovim kontekstualiziranjem te tako doprinose boljem razumijevanju Europske unije, njezinih vrijednosti i načela.

Nagrada se dodjeljuje za pisano, internetsko, radijsko i televizijsko novinarstvo, uz pripadajući iznos od 1.500,00 EUR bruto u svakoj od kategorija. Najuspješnije radove odabrat će ocjenjivački odbor čije članice i članove imenuje Izvršni odbor HND-a iz redova uglednih novinarskih profesionalaca.

Prijave na natječaj šalju se do 5. travnja 2024. elektroničkim putem na hnd@hnd.hr, uz napomenu „Za Nagradu Europa“ ili poštom na adresu HND-a (Perkovčeva 2, 10 000 Zagreb). Svaka prijava može sadržavati najviše pet radova po kandidatkinji ili kandidatu. Više informacija o pravilima natječaja dostupno je na internetskim stranicama HND-a. Priznanja u četiri kategorije bit će uručena 8. svibnja u Hrvatskom novinarskom društvu.

Prošlogodišnji laureati su: Irena Frlan za internetsko novinarstvo, Josip Bohutinski za pisano, Ivanka Zorić za radijsko te Marko Stričević za televizijsko novinarstvo.