Medijska nagrada Europa: preostala još tri dana za prijavu!

Do petka 5. travnja, zaprimaju se prijave za Nagradu Europa koju Hrvatsko novinarsko društvo dodjeluje u partnerstvu s Uredom Europskog parlamenta i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

­Ovim priznanjem valorizira se rad novinarki i novinara koji se ističu istraživačkim i analitičkim pristupom EU temama, njihovim kontekstualiziranjem, analilziranjem utjecaja europskih politika na svakodnevicu građana te doprinosom boljem razumijevanju Europske unije, njezinih vrijednosti i načela.

Nagrada se dodjeljuje za pisano, internetsko, radijsko i televizijsko novinarstvo, uz pripadajući iznos od 1.500,00 EUR bruto u svakoj od kategorija. Najuspješnije radove odabrat će ocjenjivački odbor čije članice i članove imenuje Izvršni odbor HND-a iz redova uglednih novinarskih profesionalaca.

Prijave na natječaj šalju se elektroničkim putem na hnd@hnd.hr, uz napomenu „Za Nagradu Europa“ ili poštom na adresu HND-a (Perkovčeva 2, 10 000 Zagreb). Svaka prijava može sadržavati najviše pet radova po kandidatkinji ili kandidatu. Više informacija o pravilima natječaja dostupno je na internetskim stranicama HND-a. Priznanja u četiri kategorije bit će uručena 8. svibnja na prigodnoj svečanosti u Hrvatskom novinarskom domu.

Nagrada Europa prvi put je dodijeljena prošle godine, a laureati su bili: Irena Frlan za internetsko novinarstvo, Josip Bohutinski za pisano, Ivanka Zorić za radijsko te Marko Stričević za televizijsko novinarstvo.